Behandel technieken

Decompressie Therapie

De chiropractie kent vele verschillende behandeltechnieken. Een daarvan is decompressie of tractie, waarbij de behandeltafel uit twee delen bestaat, waarbij het onderste gedeelte kan buigen naar beneden of zijwaarts. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de wervelgewrichten waardoor de beknelde zenuw meer ruimte krijgt.

 Bovendien blijkt bij onderzoeken van hernia patiënten dat de druk in de tussenwervelschijf afneemt tijdens en na de behandeling.

Doorgaans hebben (chronische) patiënten na 4-5 behandelingen al resultaat. 

 


Activator Techniek

Dit apparaat geeft een snelle druk of impuls tegen de wervel om deze vervolgens in stappen te corrigeren. Hierdoor kunnen ook polsbotjes of de enkel worden behandeld. Zelfs kleine kinderen of patiënten met whiplash kunnen hiermee behandeld worden, omdat de druk ingesteld kan worden. De hoge snelheid van het apparaat zorgt ervoor dat de wervelscheefstand verholpen wordt.

 


Lasertherapie

Lasertherapie is een eenvoudige en veilige behandelmethode met wetenschappelijk bewezen positieve effecten voor tal van aandoeningen. Aangezien deze therapie pijnloos is en bovendien geen bijwerkingen of risico’s kent, is de methode tevens zeer geschikt voor kinderen. Alleen het betrokken gebied wordt bestraald en het weefsel eromheen wordt niet onnodig blootgesteld aan de straling. Lasertherapie kan derhalve geen weefselschade veroorzaken. Wij gebruiken een klasse 3 softlaser

die snel effect heeft bij pees en gewrichtsontstekingen.

De behandeling is in tegenstelling tot bijvoorbeeld dry-needling of shockwave niet pijnlijk.

 

 ONDERZOEK

In 2008 heeft het medisch vakblad. "The Lancet" een onderzoek gepubliceerd naar de positieve effecten van lasertherapie en nekklachten.

Lasers worden ook steeds meer gebruikt in de geneeskunde (operaties & brandwonden) en tandheelkunde.

 Coldlasers of softlasers kunnen ook worden ingezet  bij bepaalde vormen van neuropathie, zoals de neuropathie bij het carpale tunnelsyndroom. Bij het carpale tunnelsyndroom is de zenuw in de pols (de nervus medianus) bekneld, waardoor er pijnklachten in de handen ontstaan.

 Bij een groep van patiënten met neuropathie door het carpaal tunnelsyndroom, bleek dat 3 maal per week, 3 weken lang, een laser met lage intensiteit verbeteringen gaf in de neuropathie ten opzichte van een neplaser. De klachten als prikkelingen, doofheid en krachtverlies verminderden door deze behandeling.[1]

 

Prof.dr. Jan M. Keppel Hesselink, MD en DJ Kopsky, MD, versie juli 2009

 


Lasertherapie is pijnloos en zeer effectief tegen pees- en gewrichtsontstekingen.